Van Oord

Maritiem aannemer Van Oord is lid geworden van de MARIN Stakeholders Association. Deze week tekenden beide partijen de contracten.

Coo Paul Verheul deed dit namens Van Oord en directeur Bas Buchner namens het Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN). Rob Verkerk, voorzitter van de MARIN Raad van Toezicht, was hier ook bij aanwezig. In de MARIN Stakeholders Association (MSA) werkt MARIN samen met de sector, waarbij door deelname aan een garantiefonds en de MARIN Adviesraad volgens beide partijen sprake is van een ‘langetermijnverbondenheid’.

Verankeren

“Wij zijn erg blij dat Van Oord op deze manier de band met MARIN verder wil versterken”, zegt Buchner. “Vrijwel alle innovatieve schepen van Van Oord zijn bij MARIN onderzocht en getest. Het is goed om deze lange samenwerking nu te verankeren met een MSA-lidmaatschap. De vijftien maritieme bedrijven vormen met elkaar een garantiefonds en zijn actief betrokken bij de MARIN Adviesraad, die richting geeft aan het onderzoek bij MARIN, zodat dit optimaal is afgestemd op de behoeften van de maritieme sector. Het lidmaatschap van Van Oord versterkt de MSA en Adviesraad met kennis en vragen rond baggeren en offshore installatie.”

Van Oord

Verheul verklaart de stap vanuit het bedrijf zo: “Als onafhankelijke kennispartner draagt MARIN bij aan het schoner en slimmer maken van de maritieme industrie. Dit vinden wij belangrijk. Als Van Oord werken wij aan nieuwe innovaties binnen onze vloot en onze offshore operaties. Deze verbintenis stimuleert kennisuitwisseling en draagt bij aan een duurzame industrie.”

Zie ook: Nieuw breed programma Wereldhavendagen