Van Oord doet Duitse overname

Met de overname van het Duitse Bilfinger Marine & Offshore Systems versterkt Van Oord zich opnieuw in de markt voor offshore windenergie. Eerder nam het Rotterdamse bedrijf al Ballast Nedam Offshore over.

Aeolus EK

Bilfinger Marine & Offshore Systems richt zich op het ontwerpen, bouwen en installeren van funderingen voor offshore windparken en havens. Van Oord neemt zowel de activa als de medewerkers van de Duitse onderneming over. De overname stelt het bedrijf in staat zich meer op de Duitse offshore markt te richten.

Ook meldt Van Oord de kraan van het niet zo lang geleden (2014) opgeleverde installatieschip Aeolus voor offshore windparken aan te passen. Het hefvermogen wordt uitgebreid van 900 naar 1.600 ton. Ook krijgt het schip meer transportcapaciteit. Van Oord besluit hiertoe omdat de fundaties en windturbines steeds groter en zwaarder worden. De kraan is besteld bij het in zwaar installatiematerieel gespecialiseerde Huisman in Schiedam. De aanpassingen aan de Aeolus zullen begin 2018 gereed zijn.