Van Oord

Ørsted schakelt Van Oord in voor de aanleg van de offshore windparken Borssele 1 en 2. Het Rotterdamse bedrijf gaat de kabels leggen.

Het gaat om een opdracht voor het vervoeren, plaatsen en begraven van 94 inter array-kabels met een totale lengte van 167 kilometer. Van Oord zal hiervoor het installatievaartuig Nexus en de trencher Dig-It inzetten. De kabels worden tot een diepte van twee meter geïnstalleerd en begraven.

Van Oord

Managing director Arnoud Kuis van Van Oord Offshore Wind zegt blij te zijn met de opdracht. “Projecten zoals Borssele 1 en 2 zijn essentieel om aan de stijgende wereldwijde vraag naar energie te voldoen en om windenergie uit zee concurrerender te maken als duurzame energiebron. We zijn er trots op deel uit te maken van dit prominente project.”

Funderingen turbines

Aan GeoSea – een onderdeel van het Belgische DEME – is de opdracht gegund de 94 funderingen en turbines van de windparken te transporteren en installeren. Het bedrijf wordt verantwoordelijk voor de installatie van de monopiles en de levering en installatie van de erosiebescherming. De diepte van het water loopt uiteen van 14 tot 36 meter. A2SEA gaat de installatieschepen leveren voor het transport en de installatie van de 94 Siemens Gamesa 8 MW-windturbines. Deze zijn uitgerust met een rotor van 167 meter.

Op schema

“Het contracteren van twee zeer ervaren en bekwame bedrijven voor de installatie is een belangrijke stap in het tijdig en veilig realiseren van ons Borssele-project”, verklaart Henrik Egholm, EPC-directeur Borssele 1+2 bij Ørsted. “We liggen goed op schema met de voorbereiding van de bouw van het windpark in 2020. We gaan nu met onze aannemers de meer gedetailleerde planningsfase in.”

Zie ook: Onderzoek naar walstroom voor offshore schepen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in