Olielekkage haven Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam stelt de eigenaar van de tanker die tweehonderd liter stookolie lekte aansprakelijk. Waarvoor Odfjell – want dat is de eigenaar – precies aansprakelijk wordt gesteld, bekijkt het havenbedrijf in een later stadium van deze olielekkage.

Dat zegt een woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam in het AD. Voorlopig heeft het de handen vol aan het reinigen van het water, vogels en schepen. Het havenbedrijf geeft vandaag prioriteit aan het reinigen van het havenwater en schepen. Dit zodat schepen weer de haven in en uit kunnen varen, en de logistieke keten weer op gang kan komen.

Wasstraat

Voor het reinigen van schepen is in de Geulhaven een ‘wasstraat’ operationeel. Van de ruim vijftig te wassen vaartuigen waren er vanmiddag om 13 uur drie gereinigd. Een tweede wasstraat wordt bij boei 66 in het Botlekgebied ingezet. Hebo, een hierin gespecialiseerd bedrijf zorgt voor het reinigen van het havenwater. Het zet hiervoor zes schepen in.

Olielekkage

Van de tweehonderd liter gemorste stookolie is nu de helft opgeruimd. Als het water schoon is, worden de steigers, glooiingen, oevers en taluds aangepakt. De schoonmaakwerkzaamheden zullen naar verwachting ‘enkele weken’ duren.

Zie ook: Morsen voorkomen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in