Born

In 2017 startte United Waalhaven Terminals met het repareren, upgraden en reinigen van lege containers in Born. Het loopt er storm, laat het bedrijf weten.

United Waalhaven Terminals (UWT), dat in de regio Rotterdam vijf containerterminals heeft, startte in 2017 met zijn activiteiten in Limburg. Het richtte in Born een reparatieterrein in met wasplaats, waardoor het naar eigen zeggen beschikt over ‘een unieke in-land-locatie nabij de logistieke hotspots in het Ruhrgebied, Limburg en Belgisch Limburg’.

Groei in Born

Volgens UWT blijken deze activiteiten erg goed aan te slaan. “We zien dat de rederijen zich meer op het achterland zijn gaan focussen en dat de daarbij behorende dienstverlening hierin een belangrijke rol heeft”, verklaart general manager Rob Wervenbos van UWT. “In het afgelopen jaar hebben wij vijf nieuwe rederijen mogen verwelkomen en zijn de reeds bestaande klanten hard gegroeid. Gezien de focus van de rederijen op het achterland zien we voorlopig nog geen eind aan deze trend komen.” UWT is onderdeel van de Waalhaven Group.

Zie ook: United Waalhaven Group gaat over op nachtopening