United Waalhaven Terminals gaat over op nachtopening

Nachtopening

United Waalhaven Terminals gaat ook ‘s nachts open. Eigenaar Waalhaven Group gaat over tot een nachtopening omdat dit bij een andere terminal goed heeft uitgepakt.

Het depot aan de Waalhaven Zijde West gaat met ingang van volgende maand 24 uur per dag open, voor zowel trucks als binnenvaart. Waalhaven Group, dat vijf terminals in de regio Rotterdam en Zuid-Nederland exploiteert, besloot eerder al haar terminal Depot 2 aan de Bunschotenweg ‘s nachts open te stellen. Naar eigen zeggen was dit dermate succesvol, dat ook de terminal aan de Waalhaven gedurende de nacht wordt opengesteld.

Nachtopening

“De doelstelling is het bieden van ruimere mogelijkheden aan onze klanten om bijvoorbeeld via de binnenvaart containers op te halen of af te leveren”, verklaart general manager Rob Wervenbos van United Waalhaven Terminals. Hij voegt toe: “De huidige vertragingen op de Maasvlakte maken het voor de binnenvaartoperators steeds lastgier binnen de huidige werktijden voor de kade te komen. Met de nachturen erbij zal het voor de binnenvaart eenvoudiger worden om hun vaarschema te behouden.”

Zie ook: Brabantse ladingbundeling krijgt navolging in nieuwe corridor