Uitbreiding opslag gevaarlijke stoffen

Rotterdam Blending & Filling

Neele-Vat Logistics bouwt een derde warehouse voor de opslag van gevaarlijke stoffen op de Maasvlakte. Bijzonder eraan is de integratie van het afvullen, verpakken, mengen en opslaan van vloeibare chemische producten.

Het nieuwe warehouse gaat medio volgend jaar open. Het distributiecentrum van zo’n 21.000 vierkante meter groot richt zich op de opslag van koopmansgoederen en verpakte gevaarlijke stoffen. Neele-Vat zegt gespecialiseerd in het opslaan en verwerken van gevaarlijke stoffen. Het doet dit volgens de PGS 15-richtlijnen. “We investeren voortdurend om de PGS 15-opslag te verbeteren en uit te breiden”, aldus het bedrijf in een statement.

Gevaarlijke stoffen

De bouw van het nieuwe dc komt hieruit voort. In het warehouse wordt 6.000 vierkante meter ingericht voor de opslag van gevaarlijke stoffen, hetgeen volgens de PGS 15 gebeurt. De drie compartimenten en de expeditiezone, met in totaal negen docks, zijn uitgerust met een CO2-blussysteem. Een verdere 12.500 vierkante meter is toegespitst op de opslag van koopmansgoederen, waar ook een sprinkerinstallatie is geplaatst. Het casco bestaat zowel uit een beton- als een staalconstructie. Op de gevel worden een betonnen plint en stalen sandwichbeplating geplaatst.

Afvullen, mengen en meer

Meest bijzondere aan het nieuwe warehouse – Neele-Vat noemt dit zelfs uniek – is het afvullen, verpakken, mengen en opslaan van vloeibare chemische producten. Dit wordt geïntegreerd in ongeveer 1.500 vierkante meter. Het bedrijf verwacht in het nieuwe complex voor Rotterdam nieuwe lading aan te kunnen trekken.

In totaal beschikt Neele-Vat straks over drie warehouses op de Maasvlakte. Gecombineerd zijn deze goed voor 60.000 vierkante meter opslagcapaciteit, 100.000 palletplaatsen en een 13.000 vierkante meter grote fullservice terminal.

Zie ook: Nieuw hoofdkantoor voor Neele-Vat Logistics

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in