Uitbreiding met mobiele chemicaliënopslag- en doseerinstallaties

Logisticon Verhuur heeft zijn verhuurvloot uitgebreid met een aantal mobiele chemicaliënopslag- en doseerinstallaties. Deze hebben een inhoud van tien kubieke meter en zijn geschikt voor diverse soorten chemicaliën.

Logisticon

De mobiele chemicaliënopslag- en doseerinstallatie is voorzien van robuust staal, gecoat frame met hijsogen, een opslagtank dubbelwandig HDPE met een inhoud van tienduizend liter en een vulkast met Akzo-koppelingen. Verder beschikt de installatie over een doseerkast met doseerpomp(en) met diverse capaciteiten, radarinhoudsmeting, instrumentatie inclusief overvulbeveiliging, lekdetectie en alarm, en veiligheidsmiddelen (PBM’s)

De gehele installatie is ontworpen en gebouwd conform de Regeling Erkenning Installateurs Tankinstallaties BRL K-903. De opslagtank is tevens voorzien van een tankcertificaat BRL-K21009.

Volgens Logisticon zijn de installaties te gebruiken als tijdelijke uitbreiding van de capaciteit, fullscale proefnemingen, noodvoorziening, opvangen van seizoensinvloeden, tijdens ombouw van de bestaande installatie en zowel kortetermijnhuur als middel- en langetermijnhuuroplossingen.