Uitbreiding depot Mineralz op Maasvlakte

Maasvlakte

Mineralz, dochteronderneming van Renewi, gaat haar depot voor gevaarlijke afvalstoffen op de Maasvlakte uitbreiden. Het bedrijf neemt Boskalis in de arm voor het realiseren van de uitbreiding.

Op de stortplaats van Mineralz op de Maasvlakte wordt vervuilde grond ingenomen en recyclet het bedrijf minerale reststromen. Met het oog op de toekomst heeft Mineralz besloten de locatie uit te breiden. Aan de stortplaats wordt acht hectare nieuw terrein toegevoegd, waar 3,7 miljoen kubieke meter kan worden gestort. De totale oppervlakte van de stortplaats neemt met ongeveer 45 procent toe, en de afvalcapaciteit met circa 85 procent.

Milieuverantwoord storten

“Met Mineralz zijn wij actief in het reinigen en immobiliseren van vervuilde grond en minerale reststromen, waarbij wij streven naar optimaal hergebruik”, zegt Paul Dijkman, directeur bij Mineralz. “De afvalstoffen die nog geen duurzame verwerking kennen, bewerken we om vervolgens milieuverantwoord te storten op onze eigen deponieën zoals deze op de Maasvlakte.”

Vaker op Maasvlakte

Boskalis heeft de opdracht gegund gekregen om de uitbreiding te realiseren. Onder de werkzaamheden vallen onder meer het verplaatsen van de huidige slufterleiding, de opstallen, de infrastructurele werken en het bouwen van een onderafdichting. Algemeen directeur Richard Rijper van Boskalis gaat met vertrouwen de opdracht aan: “Als multidisciplinaire aannemer kennen wij de omgeving en omstandigheden goed. Wij werken al jaren op de Maasvlakte. We zijn dan ook verheugd dit project te mogen uitvoeren voor Mineralz.”

Zie ook: Ook Rotterdams restafval wordt bij AVR gescheiden