Coronadonaties

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft bekendgemaakt aan welke projecten de tweede reeks coronadonaties zijn toegekend. Deze moeten verband houden met de gevolgen van het virus.

2020 is het jaar waarin het DeltaPORT Donatiefonds 50 jaar bestaat. Voor dit jubileum had het fonds een grote, extra donatie willen doen. Maar dit geld krijgt nu een andere bestemming. Voor projecten die direct verband houden met de gevolgen van het coronacvirus is een bedrag van 75.000 euro beschikbaar. “Juist tijdens deze coronacrisis kunnen wij als burenfonds onze meerwaarde laten zien. Bijvoorbeeld in de zorg, in het onderwijs en de culturele sector is er in deze tijden grote behoefte aan ondersteuning”, zegt voorzitter Wim Groenendijk van het DeltaPORT Donatiefonds.

Coronadonaties

Vanaf begin april konden aanvragen voor een coronadonatie worden ingediend. Begin mei maakte het fonds bekend aan welke projecten een bijdrage wordt gegeven. Deze week volgde een tweede serie van donaties. Onder de ontvangers bevinden zich de zorginstellingen Hart van Zuidland en Bernissesteyn in Zuidland, de Careyn-zorginstelling Blankenburg in Rozenburg, de stichting Non-food bank in Maassluis, de welzijnsstichting DOCK in Hoogvliet, de buurtcommissie Rozenburg, de Schiedamse organisaties Het Zimmertje en Fietsmaatjes Schiedam en de stichting de Feijenoordse Middenstip. (Archieffoto DeltaPORT Donatiefonds)

Zie ook: CO2-uitstoot Rotterdamse industrie gedaald

Lees in de juni-editie van Europoort Kringen het interview met voorzitter Wim Groenendijk van het DeltaPORT Donatiefonds dat dit jaar vijftig jaar bestaat.