Marshalling

Siemens is na Deme Offshore het tweede bedrijf dat gebruikmaakt van de marshalling services die Sif Group op de Tweede Maasvlakte aanbiedt. Marshalling is de logistieke afhandeling van offshore installaties.

Op de Tweede Maasvlakte beschikt Sif over een fabriek waar het monopiles produceert; dit zijn fundaties voor offshore windturbines. In augustus vorig jaar kwam het bedrijf met het Havenbedrijf Rotterdam overeen om een extra terrein van 20 hectare te huren voor marshalling-activiteiten. Dit grenst aan het haventerrein waar Sif al operationeel was. 

Marshalling klant

In Deme Offshore vond Sif een eerste marshalling-klant waarmee het een contract afsloot voor de logistieke afhandeling van monopiles voor het offshore windpark Borssele 1 + 2. Nu is daar Siemens bijgekomen, waarmee een contract is gesloten dat start in 2021 en doorloopt tot in 2023.

Promotie en lobby

Voor het Havenbedrijf Rotterdam passen de vestiging en uitbreiding van Sif in de ambitie om ‘dé offshore windhaven van Europa’ te zijn. Het zegt de ontwikkeling van hernieuwbare energie te stimuleren door middel van innovatie, testen, demonstraties, promotie en lobby.

Zie ook: Sif breidt uit met 20 hectare op Maasvlakte