Indonesië

Boskalis wordt ingeschakeld voor twee opdrachten in Indonesië. Het bedrijf helpt mee aan de uitbreiding van een containerterminal en bereidt land voor de aanleg van een petrochemische fabriek voor.

Samen zijn de twee opdrachten goed voor 75 miljoen euro. Boskalis zal deze in de tweede helft van dit jaar uitvoeren. Bij het eerste project – in opdracht van bouwbedrijf PT PP – helpt Boskalis mee aan de uitbreiding van 45 hectare van een containerterminal op Sulawesi. Het Nederlandse bedrijf zet hierbij een van zijn mega-sleephopperzuigers in voor de baggerwerkzaamheden. Deze omvatten het verwijderen van zachte klei en vervolgens het aanwinnen van land.

Indonesië

De tweede opdracht voert Boskalis op Java uit in de kuststad Cilegon. Voor Lotte Chemical gaat het 95 hectare land voorbereiden door middel van het aanbrengen van zand en het verbeteren van grond met behulp van verticale drainagewerkzaamheden. Boskalis-dochter Cofra gaat deze klus uitvoeren. Zij zet voor de baggerwerkzaamheden een jumbo-sleephopperzuiger in. (Archieffoto Boskalis)

Zie ook: Vlaardingen verwelkomt Boskalis