Moerdijk

Wiegel Transport Equipment heeft zijn vestiging in Moerdijk uitgebreid. Dankzij de extra magazijnruimte die dit oplevert is het bedrijf nu in staat sneller te leveren.

Wiegel is in Moerdijk gespecialiseerd in het op maat opbouwen van trucks voor klanten. Onlangs nam het bedrijf een extra, naburig pand over, waarmee het zijn werkplaats- en kantoorcapaciteit verdubbelt. Ook is de voorraadpositie verbeterd, dankzij de grotere magazijnruimte waarover het kan beschikken. Wiegel stelt nu zijn andere vestigingen in Duitsland en Oostenrijk vanuit dit centrale magazijn sneller te kunnen beleveren.

Nieuwe wachtruimte

Het is niet de laatste vernieuwing van het bedrijf, want Wiegel verwacht in de loop van dit jaar een nieuwe wachtruimte bij de vestiging in Moerdijk te openen. Klanten en chauffeurs kunnen hier wachten totdat hun voertuig is opgebouwd of geserviced. In de uitgebreide werkplaats is voldoende ruimte om acht trucks tegelijkertijd onder handen te nemen.

Testen in Moerdijk

Verder kondigt Wiegel aan dat het zijn testfaciliteiten in de locatie gaat uitbouwen. Nu kan het er dynamische testen tot 55 kW opgenomen vermogen uitvoeren. Wanneer uitbreiding klaar is – naar verwachting medio 2019 – dan kan Wiegel bulkcompressoren aftesten en eindcontroles uitvoeren tot 100 kW opgenomen vermogen.

Zie ook: Geen revolutie maar evolutie