Trendrapport: Een kijkje in de toekomst van de maintenance manager

(Advertorial) – Nieuwe technologische ontwikkelingen bieden de maintenance manager veel kansen. Met deze kansen zijn er ook meer uitdagingen. Ultimo nodigt u graag uit om een kijkje te nemen in de toekomstverwachting van diverse maintenance managers.

Hiervoor is recent een marktonderzoek uitgevoerd onder 150 maintenance managers uit Nederland, België en Duitsland. In een brede context is de deelnemers gevraagd in te gaan op vraagstukken, waar zij nu reeds mee worstelen, en welke thema’s nu en in de toekomst belangrijk zijn.


Top 3 huidige uitdagingen maintenance manager

Hoe snel de toekomst ook dichterbij komt, er zijn ook vraagstukken die vandaag beantwoord moeten worden. De top 3 uitdagingen van de maintenance manager van nu ziet er als volgt uit:

  • Kennis borgen binnen de organisatie
  • Zorgen voor een concurrerend machinepark
  • Balanceren tussen correctief en preventief onderhoud


Maintenance thema’s van nu en de toekomst

In het onderzoek is de deelnemers gevraagd hun mening te geven over zeven belangrijke thema’s, die op het gebied van maintenance management spelen en waarvan verwacht wordt dat deze ook in de nabije toekomst belangrijk zijn en wellicht zelfs aan belang winnen. Denk daarbij aan thema’s als veiligheid & preventie (HSE), Ageing Assets, Industry 4.0, KPI’s, de rol van automatisering in de toekomst etc. In het trendrapport leest u meer over de zeven thema’s en ziet u welk oordeel uw vakgenoten hebben over deze onderwerpen.

Bent u al klaar voor de toekomst? Download hier het complete rapport.