Transferium voor westelijk havengebied geopend

Met de opening van het Transferium Maasvlakte wordt het voor werknemers makkelijker hun werk in het westelijk havengebied te bereiken. Onder meer ECT maakt al intensief gebruik van de locatie.

Coo Ronald Paul van het Havenbedrijf Rotterdam verrichtte deze week de opening van het transferium met Leo Ruijs (ceo ECT) en Christel Mourik (directeur Openbaar Vervoer Metropoolregio Rotterdam Den Haag). Het Transferium Maasvlakte is tot stand gekomen dankzij het Havenbedrijf Rotterdam, de Verkeersonderneming, het ministerie van Verkeer & Waterstaat en Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Transferium

In het westelijk havengebied werken zo’n zevenduizend mensen bij circa vijftig bedrijven. “We verwachten dat er de komende drie jaar nog minimaal vijftienhonderd werknemers bijkomen als gevolg van de aanleg van een nieuw distributiepark en de uitbreiding van bestaande bedrijvigheid. Daarom zetten wij in op multimodale bereikbaarheid van het woon-werkverkeer. Dankzij deze OV-hub met bus, ferry en leenfiets, wordt de Maasvlakte beter bereikbaar en de drukke A15 ontlast”, aldus Paul.

Lijndiensten

ECT benut het nieuwe transferium meteen al voor het collectieve personenvervoer dat het op de Maasvlakte organiseert. Sinds meer dan vijfentwintig jaar regelt ECT het collectieve personenvervoer voor de eigen werknemers en van andere bedrijven. Het omvat zeven vaste lijndiensten en een kantoorbus. In totaal komen zo elfhonderd personen op hun werk. Het havenbedrijf kondigt acties aan om werknemers warm te maken voor de nieuwe OV-hub. Eind dit jaar zal ook een buslijn uit Spijkenisse via Brielle naar het transferium rijden. Dan zal het ook via het reguliere openbaar vervoer bereikbaar zijn.

Zie ook: Verbeterde bereikbaarheid Rotterdam en haven