Besloten ruimtes
Foto: Terra Inspectioneering

Terra Drone investeert in de Nederandse drone onderneming Skytools om samen oplossingen aan te bieden aan bedrijven en overheden die gebruik willen maken van drones. De twee bedrijven zetten nu een hub op in Rotterdam voor trainingen en research & development.

Terra Drone Corporation, een van de grootste aanbieders van industrial drone solutions ter wereld, heeft de investering in Skytools recent afgerond. Het Nederlandse Skytools heeft 12 jaar ervaring in het vak en heeft opdrachtgevers in sectoren zoals olie en gas, de chemische industrie en infrastructuur. Het bedrijf werkt samen met klanten aan het opstellen van nieuwe Europese regels ten aanzien van drones van EASA (European Union Aviation Safety Agency) met inbegrip van BVLOS (op het oog onzichtbare vluchten) en nachtvluchten met drones.

Skytools werkt ook aan de ontwikkeling van volledig geautomatiseerde drones (Drone in the box) en op afstand bestuurbare modellen via 5G. Hiervoor werkt het samen met Terra Drone Europe en Terra Inspectioneering die ook kantoren in Nederland hebben. Daarnaast gaat Skytools vleugels leveren van een Sloveens bedrijf, C-Astral (onderdeel van Terra Drone), die geschikt zijn voor militaire doeleinden. Het is een voorbeeld van de hechte wereldwijde samenwerking tussen beide bedrijven die nu van start gaat.

Marko Van Es, CEO, Skytools: “Nauw samenwerken met Terra Drone naast de Rotterdamse haven betekent dat we de blik verder kunnen richten dan Nederland.” Yuki Ueno, Head of Europe, Terra Drone Corporation: “Skytools zet zich in om de beste oplossingen op het gebied van drones te bieden. Ze hebben de markt doen groeien. Onze samenwerking met Skytools zal ons ook opstuwen naar betere oplossingen en prestaties op wereldniveau.” Op de foto de huidige operations room van Skytools.