Technische doe-activiteiten

De Wereldhavendagen waren dit jaar door de Covid-19-uitbraak digitaal van opzet. Dat neemt niet weg dat er ook fysieke activiteiten werden gehouden. Scholieren konden bij EIC Mainport Rotterdam aan technische doe-activiteiten deelnemen.

De organisatie van de Wereldhavendagen had er vanwege de Covid-19-epidemie voor gekozen dit jaar een digitaal evenement te houden. Dit vond het afgelopen weekend plaats, van 4 tot en met 6 september. Toch waren de Wereldhavendagen niet volledig digitaal, want het EIC opende in Rozenburg haar deuren voor basisschoolleerlingen. Door het uitvoeren van interactieve praktijksimulaties konden zij techniek beleven en ervaren.

Technische doe-activiteiten

Ook gingen leerlingen in het EIC-technolab aan de slag met een spel, waarin zij aan de hand van filmpjes vragen beantwoordden over ICT, elektrotechniek, koeltechniek, warmtetechniek en watertechniek. Verder werd er een workshop gehouden waarbij scholieren door het uitvoeren van Aikido-oefeningen ervoeren hoe kennis over het menselijk lichaam, in combinatie met techniek wordt gebruikt voor het programmeren van robots. 

Port Rangers

Het EIC hield deze activiteiten vanuit het project Port Rangers, dat jaarlijks 5.000 basisschoolleerlingen met de Rotterdamse haven laat kennismaken. Volgens het EIC hebben jongeren vaak geen of een beperkt deel van het werken aan de haven, terwijl er behoefte is aan goed opgeleid personeel. Onbekend maakt onbemind, aldus het voorlichtingscentrum, dat zich ten doel stelt jongeren te interesseren voor de haven.

Zie ook: Wereldhavendagen houden digitaal evenement