Eén team voor assetmanagement

Royal HaskoningDHV en Sitech Services zijn begin dit jaar een nieuw contract aangegaan voor het assetmanagement van Chemelot. Volgens beide partijen is het ‘een nieuwe samenwerkingsvorm’.

Het ingenieursbureau is al sinds 2006 verantwoordelijk voor het onderhoud van de infrastructuur en de faciliteiten op het chemisch complex in Limburg. Met het nieuwe contract treedt er een nieuwe fase in de samenwerking in met Sitech Services, dat eigenaar is van de site.

Sensoring

Binnen het nieuwe contract is innovatie een speerpunt, stellen zowel Sitech als Royal HaskoningDGV. De IT zal zodanig worden aangepast om predictief onderhoud een grotere rol te geven. Met behulp van sensoring kan data worden vergaard, waarmee noodzakelijke inspecties kunnen worden voorspeld en verbeterd. Daarnaast zullen opdrachtgever en -nemer samen in één team [zie foto, red.] werken. Dit is anders dan bij voorgaande assetmanagementcontracten, benadrukt Royal HaskoningDHV in een persverklaring. Beide partijen zullen van elkaars kennis gebruikmaken, zodat ‘de beschikbare capaciteit efficiënt kan worden ingezet’. Het team heeft de volgende doelstellingen: veiligheid, voldoen aan wet- en regelgeving, bijdragen aan de duurzaamheidsambitie van Chemelot en, last but not least, het optimaliseren van de total cost of ownerhip.

Assetmanagement

Marije Hulshof, directeur Industry & Buildings bij RoyalHaskoning DHV: “We werken al twaalf jaar samen met Sitech Services. Met meer innovatie vanuit één gezamenlijk team geven we die samenwerking een nieuwe impuls. Daar zijn we trots op en dat is ook precies waar we als bedrijf sterk in zijn.” Ook ceo Marc Dassen van Sitech Services is bijzonder enthousiast over de nieuwe samenwerkingsvorm: “Zo werken we schouder aan schouder aan de verwezenlijking van Visie Chemelot 2025 met Chemelot als de meest competitieve en duurzame chemie- en materialensite van West-Europa.”

Zie ook: Trendrapport, een kijkje in de toekomst van de maintenance manager