Tankopslagsector

Het tekort aan geschoolde arbeidskrachten wordt in de internationale tankopslagsector als grootste probleem beschouwd. Toch richten bedrijven zich vooralsnog op andere zaken.

StocExpo, de vakbeurs voor de internationale tankopslagsector, ondervroeg 171 beslissers naar wat zij als belangrijkste uitdaging in het vak beschouwen. 46 procent noemt het tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Desondanks richten bedrijven in de sector zich op andere, meer kortetermijnzaken als het verlagen van kosten en vergroten van capaciteit. Dit zijn relatief eenvoudige maatregelen, meent StocExpo, terwijl het probleem op de arbeidsmarkt complex en abstract is.

Trends tankopslagsector

Uit het trendrapport van StocExpo blijkt dat tankopslagbedrijven LNG en waterstof als groeimarkten zien. Op dit moment slaat 22 procent van de respondenten LNG op, en 6 procent waterstof. Verder verwacht de sector de komende jaren meer chemie, speciaalchemie, biodiesel en plantaardige oliën op te slaan. 

Alle resultaten van het StocExpo Trends Report worden openbaar gemaakt nadat de vakbeurs is gehouden. Het evenement vindt plaats van 10 tot en met 12 maart in Rotterdam Ahoy.

Zie ook: LBC breidt opslagcapaciteit chemicalien uit