Synchromodaal transport centraal in gebundelde opleiding

De initiatiefnemers spreken van een ‘unieke samenwerking’, die vorige week is gestart. Drie minors van verschillende instituten onderwijzen negentig studenten gezamenlijk over synchromodaal transport.

‘Op weg naar een synchromodale keten’ is de naam van het project. Bij deze wijze van transport is er geen statische planning meer voor een container, maar wordt ‘dynamisch bepaald’ of weg, binnenvaart of spoort de beste optie is voor een zeker tijdstip. Ladingruimte kan zo het meest efficiënt worden benut. De studenten krijgen les van experts van TNO, het Havenbedrijf Rotterdam en TEUBooker.

Minors

Het project is een initiatief van KennisDC Zuid-Holland en RDM Centre of Expertise. De volgende minors werken hierin samen: International Logistics and Supply Chain Management (Rotterdam Business School), Maritime Port Management van Logistics Engineering (Rotterdam Mainport University) en Distributie in en rond Rotterdam van Logistics Management (Instituut voor de Gebouwde Omgeving). (Foto: Roy Borghouts)