Opleidingsschip

STC Group heeft een subsidie ontvangen voor haar nieuwe opleidingsschip AB INITIO. Ook is een contract met Concordia Damen getekend voor de bouw ervan.

Ruim twintig jaar heeft STC gebruikgemaakt van de twee huidige opleidingsschepen, de Prinses Christina en Prinses Beatrix. Omdat deze nu aan vervanging toe zijn, laat het opleidingsinstituut een nieuw opleidingsschip bouwen. Vanuit de stimuleringsregeling ‘Schone binnenvaart en duurzame logistiek in Rotterdam’ van het Havenbedrijf Rotterdam is hiervoor een subsidie van 142.707 euro toegekend.

Opleidingsschip

Volgens Khalid Tachi, managing director van het Expertise- en Innovatie Centrum Binnenvaart (EICB) dat de subsidieregeling uitvoert, sluiten ‘de duurzame ambities’ van het AB INITIO-project goed aan bij de doelstellingen van de stimuleringsregeling. Jan Kweekel, lid van het College van Bestuur van STC, noemt de verkregen subsidie ‘een mooie stimulans’. “Op dit moment is onze ambitie voor de bouw van zeer duurzaam en een state-of-art schip groter dan onze financiële middelen. We zijn hen dan ook erg dankbaar. Tot het einde van dit jaar werken we hard aan de financiering van het schip.” 

Sponsoren gezocht

STC tekende recent ook het contract met bouwwerf Concordia Damen voor de bouw van het schip. De werf kwam bij een Europese aanbesteding als beste uit de bus. Het ontwerp is volgens STC ‘onderscheidend en herkenbaar’ en ook is aan de wens voldaan om het schip ‘duurzaam en toekomstbestendig’ te maken. 

Naar verwachting wordt het vaartuig in 2022 in gebruik genomen. De komende maanden worden benut om het ontwerp uit te werken. Ook zoekt STC bedrijven die zich via sponsoring aan het project willen verbinden.

Zie ook: Nieuwe technische bedrijfsschool voor procesindustrie