Grootanker

Als dank voor zijn inzet voor het havenbedrijfsleven heeft Steven Lak het Grootanker van de Haven van Rotterdam ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt tijdens het Jaardiner van Deltalinqs.

Steven Lak zwaaide tijdens het Jaardiner officieel af als voorzitter van Deltalinqs, een functie die hij zeven jaar heeft bekleed. Ceo Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam speldde Lak het Grootanker van de Haven van Rotterdam op, als dank voor zijn inzet voor het havenbedrijfsleven. 

Rollen en functies

In een korte toespraak benoemde Castelein de rollen en functies die Lak gedurende zijn loopbaan heeft bekleed, als ambtenaar, in de sleepwereld, tankoverslag, droge bulk, bij het havenbedrijf, de containeroverslag en als voorzitter bij Deltalinqs. 

Jasje aan

Castelein, die Lak vroeg voor deze gelegenheid zijn jasje aan te trekken, prees de Deltalinqs-voorman als een ‘verbindende, betrouwbare, standvastige partner’, die zijn boodschap uitstekend voor het voetlicht weet te brengen bij bedrijven, bestuurders, overheden en media. 

Grootanker

Het Grootanker, de prijs die Lak ontving, is de hoogste onderscheiding van de Rotterdamse haven. Sinds 2006 is de onderscheiding pas zes keer uitgereikt. 

Zie ook: Atzo Nicolai volgt Steven Lak op bij Deltalinqs