cruiseschepen

De haven van Rotterdam slaagt er in steeds meer cruiseschepen aan te trekken. Dit jaar verwacht het Havenbedrijf Rotterdam meer dan honderd cruiseschepen.

Het cruiseseizoen van Cruiseport Rotterdam gaat vandaag van start met de aankomst van de AIDA Cara aan de Holland Amerikakade. De AIDA Mar doet Rotterdam eveneens vandaag aan.

Ruim 100 cruiseschepen

Het Havenbedrijf Rotterdam meldt dat dit jaar voor het eerst meer dan honderd cruiseschepen de havenstad aan zullen doen. Het spreekt daarom van een topseizoen. Twaalf cruiseschepen doen Rotterdam dit jaar voor de eerste keer aan. Als hoogtepunten bestempelt het havenbedrijf de aankomst van de ms Costa Mediterranea op 6 mei, de ms Costa Smeralda op 22 oktober en de MSC Grandiosa op 4 november. De ms Costa Smeralda is het tweede cruiseschip ooit dat op LNG vaart.

Natuurlijke cruisehaven

Mai Elmar, drecteur bij Cruiseport Rotterdam, zegt trots te zijn op ‘deze gestage ontwikkeling’. “De cruisevaart is  economisch belangrijk voor de stad en verduurzaamt gelukkig snel. Er is veel constructiefs gaande en we zijn hiertoe in overleg met de cruiserederijen, havenbedrijf en gemeente. Deze samenwerking is op zich al uniek. Onze cruisehaven, op slechts twee uur rijden van Aken, Keulen of Düsseldorf, is eigenlijk de natuurlijke cruisehaven voor dit gebied van Duitse cruiseliefhebbers.” (Foto: Ries van Wendel de Joode)

Zie ook: Cruiseschip op LNG naar Rotterdam