Startup Herstelplan
(Archieffoto, gemaakt in februari)

PortXL introduceert het nieuwe Startup Herstelplan. Dit open programma moet innoverende havenbedrijven door de coronacrisis heen helpen. 

Volgens PortXL pakt de coronacrisis slecht uit voor het innovatieve vermogen van het havenbedrijfsleven. De innovatiebudgetten van logistieke en maritieme bedrijven staan onder druk, waardoor veel innovatietrajecten met start-ups zijn geschrapt of uitgesteld. Dat terwijl de uitdagingen op het gebied van de energietransitie en digitalisering juist nu om innovatie vragen, stelt PortXL.

Koppelen

Daarom introduceert PortXL het Startup Herstelplan, dat in september van start gaat. Deelname hieraan is kosteloos. Havenbedrijven kunnen er hun innovatie inbrengen, waarna PortXL naar passende start-ups gaat zoeken, waaraan de programmadeelnemers worden gekoppeld. Ook is er een ‘innovatie-stimuleringsbudget’ beschikbaar, om pilots uit te bekostigen. 

Startup Herstelplan

“Het is indrukwekkend om te zien dat we in tijden van enorme onzekerheid op deze wijze de handen ineen weten te slaan om zuurstof te blijven bieden aan broodnodige innovatie”, verklaart Vivienne de Leeuw (l. op de foto), cfo van het Havenbedrijf Rotterdam. “Ik ben heel erg benieuwd welke innovatieve oplossingen we de komende maanden naar Rotterdam weten te halen en hoe zij de haven kunnen gaan ondersteunen in haar transitie.”

Zie ook: Recorddrukte bij Gate terminal