Waalhaven

In de Waalhaven is de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Altrad Hertel Industrial Services van start gegaan. Het pand krijgt een industriële en transparante uitstraling.

De industrieel dienstverlener heeft advies ingewonnen bij Jos Lichtenberg, emeritus-hoogleraar Product Ontwikkeling Bouw bij de TU Eindhoven en bedenker van het ‘slimbouwen-principe’. Samen hebben zij een concept bedacht waarin prettig werken centraal staat, met onder meer spreekkamers, stiltekamers en informele ontmoetingsplekken.

Leveranciers

Het pand wordt gerealiseerd door RoosRos Architecten in samenwerking met constructeur IMd. Van Berlo verzorgt het betonwerk en Dijkstaal is verantwoordelijk voor de hoofdstaalconstructie, werkplaatstrap, kanaalplaatvloeren, stalen dakplaten, gevelbeplating en roosterluifels. Verder maakt Alkondor de transparante gevels, is Kuijpers leverancier van de installaties en Oranjedak van de dakbedekking.

Waalhaven

Het Havenbedrijf Rotterdam laat bij monde van coo Ronald Paul weten blij te zijn met de keuze van Altrad Hertel voor de Waalhaven. “Daar zijn wij zeer gelukkig mee. In de Waalhaven ontwikkelen wij hét maritiem, industrieel en logistiek servicecluster van Rotterdam. De komst van een belangrijke speler als Altrad Hertel is echt een aanwinst.”

Zie ook: Recordoverslag eerste kwartaal in haven Rotterdam