Specialist in onderhoud coatings in nieuwe handen

Brand Industrial Services heeft Venko Groep overgenomen. Dit bedrijf, dat is gespecialiseerd in het onderhoud van coatings op metaalconstructies, heet voortaan ‘Venko, A BrandSafway Company’.

Ook maakt het voortaan deel uit van de organisatie van Brand Energy & Infrastructure Services in Europa. Dave Witsken, president van de divisie Energy & Industrial voor Brand, zegt blij te zijn met de overname. “Venko is een toonaangevende aanbieder van coatingonderhoud voor offshore platforms in Europa. Door optimaal gebruik te maken van de zeer specialistische kennis en vaardigheden van Venko zullen wij meer uitgebreide coatingservices kunnen aanbieden aan de Europese klanten van Brand. Tegelijkertijd kan Venko met onze ondersteuning nu een breder scala aan access-oplossingen en aanvullende industriële diensten, zoals isolatie en fireproofing aan zijn klanten aanbieden.”

Coatings

Het in Hoogeveen gevestigde Venko is actief in het Noordzeegebied en op het land, van offshore toepassingen tot civiele projecten en bruggen in Europa. Venko is opgericht in 1975 en heeft in het hoogseizoen vijfhonderd medewerkers aan het werk. Ook beschikt het in Nederland over vestigingen in Ridderkerk, Arnhem, Den Helder en in Groot-Brittannië̈ in Great Yarmouth en Aberdeen. Algemeen-directeur André Hofman van Venko zegt dat Brand geen onbekende is voor hem. “Wij werken al een aantal jaren als partners samen aan industriële opdrachten en wij kijken ernaar uit om deel uit te mogen maken van hetzelfde team. Onze gezamenlijke klanten in Europa zullen gaan profiteren van een breder scala aan oplossingen en meer diepgaande expertise in access, isolatie en coatings.”

“Dit is een perfecte combinatie voor zowel Brand als Venko,” stelt Mick Herke, vice-president van Brand Energy & Infrastructure Services in Europa. “De zeer specialistische kennis van Venko op het gebied van offshore coatings geeft BrandSafway de expertise die we nodig hebben om onze diensten op de offshore markt wereldwijd uit te kunnen breiden.”

Zie ook: Toekomstbestendige offshore platforms