Industriële verhuizingen

Peinemann Mobilift uit Rotterdam neemt het Veenendaalse G. van Harten BV over. Dit bedrijf is gespecialiseerd in industriële verhuizingen.

“Wij zijn heel blij met deze aanvulling van ons dienstenpakket”, zegt Ad Kornet, ceo van Peinemann. “G. van Harten is gespecialiseerd in industriële verhuizingen en heeft liftsystemen tot wel 1.100 ton tot zijn beschikking. Peinemann werkt wereldwijd, van Dubai tot New Orleans. Wij hebben internationale ambities om de unieke kennis en kunde van G. van Harten op de kaart te zetten, daar waar ze op dit moment nog niet actief zijn. Wij zijn bovendien ook een familiebedrijf, wel een maatje groter, maar de culturen passen prima samen.”

Industriële verhuizingen

G. van Harten zette de eerste stap bij het samengaan van de twee familiebedrijven, vertelt Judith van Harten, dochter van oprichter Gert van Harten en werkzaam als bedrijfsleider van het bedrijf. “Wij zijn te klein om alles in huis te hebben, terwijl de markt breder wordt en meer investeringen vereist. Gezamenlijk kunnen we meer en grotere projecten aan. Klanten weten ons te vinden, wij hoeven geen acquisitie te doen. Zo hebben wij een complete asfaltcentrale in delen van Venlo naar Antwerpen vervoerd en plaatsen wij veel transformators in woonwijken voor de energievoorziening.”

Pieken opvangen

In het FD zegt Kornet te verwachten dat de overname een efficiëntere inzet van materieel en hogere marges zal opleveren. “Samen kunnen wij meer eigen mensen en materieel inzetten voor grotere klussen en de pieken in het werkaanbod beter opvangen.” Peinemann is actief in de verkoop en verhuur van mobiele kranen, heftrucks en hoogwerkers. Afnemers zijn te vinden in de petrochemie, zoals ExxonMobil en BP. Ook containerterminal RWG is klant bij Peinemann. (Foto: Peinemann)

Zie ook: Werken op hoogte is een specialisme