MARIN
Robert van der Waal (r., TKI Dinalog) en SmartPort-voorzitter Frits Eulderink (coo Vopak) tekenden een nieuw principeakkoord.

Op de gisteren gehouden SmartPort Summit maakt SmartPort MARIN bekend als nieuwe strategische partner. Elisabeth van Opstall, managing director van SmartPort, zegt blij te zijn met de komst van het maritieme onderzoeksinstituut.

Bij Bas Buchner, algemeen directeur van MARIN, leefden dezelfde gevoelens: “We zijn enthousiast over deze nieuwe samenwerking binnen SmartPort. We verwachten dat wij met onze expertise effectief kunnen bijdragen aan de uitdagingen van de Rotterdamse haven. Denk bijvoorbeeld aan autonoom varende schepen en de interactie met de verkeerbegeleiding; varen door slib, waardoor er minder gebaggerd hoeft te worden, of de reductie van emissies door de scheepvaart. Onderwerpen die goed aansluiten bij de MARIN-missie: bijdragen aan een schoon, veilig en duurzaam gebruik van havens, vaarwegen en de zee.”

MARIN nieuwste partner

MARIN voegt zich bij de bestaande SmartPort-partners Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, de gemeente Rotterdam, de Erasmus Universiteit, TU Delft, TNO en Deltares. Op de bijeenkomst werd ook de samenwerking met TKI Dinalog verlengd, het instituut dat een geavanceerde logistiek voorstaat. Voorzitter Robert van de Waal tekende het principeakkoord samen met SmartPort-voorzitter Frits Eulderink. Verder werd bekendgemaakt dat de provincie Zuid-Holland een nieuwe netwerksubsidie heeft toegezegd aan SmartPort, dat hiermee verzekerd zegt te zijn ‘van de juiste ‘vruchtbare’ omgeving voor het verder aanjagen van innovaties op het gebied van Smart Logistics, Smart Energy & Industry en Future Proof Port Infrastructure’. (Foto: SmartPort/Roy Borghouts)

Zie ook: Ceo-diner SmartPort in teken van waterstof