werf

Heerema Fabrication Group is er niet in geslaagd zijn werf in Zwijndrecht aan Rosetti Marino over te doen. Hierdoor zal de werf sluiten en raken tachtig medewerkers hun baan kwijt.

Eind november maakte Heerema Fabrication Group (HFG) bekend te gaan reorganiseren. Het hoofdkantoor in Zwijndrecht gaat dicht en het bedrijf wil twee werven afstoten. Het ging om de scheepswerf in Zwijndrecht en die in Hartlepool. Slechte marktomstandigheden in de offshore sector maakte dat HFG tot dit besluit kwam.

Intentieverklaring

In het Italiaanse maritieme bedrijf Rosetti Marino werd een koper voor de scheepswerf in Zwijndrecht gevonden. Er werd een intentieverklaring getekend, maar afgelopen vrijdag liet HFG weten dat het niet tot een verkoop zal komen. Rosetti Marino ziet ervan af. Ceo Oscar Guerra van Rosetti Marino laat in een verklaring weten het te betreuren dat de interesse van het bedrijf in de werf niet tot de aankoop ervan heeft geleid.

De Italianen zien van de overname af vanwege de marktomstandigheiden en de onzekerheid omtrent toekomstige opdrachten voor de werf in Zwijndrecht. Guerra spreekt van ‘externe factoren, buiten onze controle’.

Werf

Nu de overname is afgeketst, zal de werf sluiten. Er werken tachtig medewerkers. HFG zegt het personeel te blijven steunen. Ceo Koos-Jan van Brouwershaven van HFG: “We zullen alle ondersteuning blijven bieden die binnen onze mogelijkheden ligt.” Voor de locatie in Hartlepool wordt naar een koper gezocht. HFG behoudt zijn activiteiten op de werven in Vlissingen en Opole (Polen).

Zie ook: Onderzoek naar walstroom voor offshore schepen