Monopilebouwer sluit zich aan bij RPPC

Investeringsbeslissing

Sif Group heeft zich als lid aangesloten bij de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). De monopileproducent vestigde zich vorig jaar op de Maasvlakte.

Het lidmaatschap van Sif is door RPPC op Twitter bekendgemaakt. De organisatie helpt haar leden zich in binnen- en buitenland te presenteren. Zij organiseert promotiereizen, neemt deel aan beurzen en houdt netwerkbijeenkomsten. RPPC bestaat sinds 1933 en heeft ruim honderdvijftig leden.

RPPC

Sif is sinds vorig jaar in de haven van Rotterdam gevestigd. Het investeerde negentig miljoen euro in de bouw van de productielocatie op de Maasvlakte. Daarnaast beschikt het over een fabriek in Roermond. Dankzij de ingebruikname van de tweede locatie heeft Sif de productie van monopiles kunnen opvoeren van tweeënhalf naar vier monopiles per week. Vanuit Rotterdam worden de monopiles onder meer naar Taiwan verscheept.

Afscheid

Ceo Jan Bruggenthijs, die het bedrijf drieënhalf jaar heeft geleid, maakte onlangs bekend af te zien van een tweede termijn als directeur. Hij neemt na de laatste aandeelhoudersvergadering op 3 mei afscheid. Bruggenthijs zegt dit vanwege privéredenen te doen. Een opvolger is nog niet bekend.

Zie ook: Sif richt pijlen op Taiwanese markt