Investeringsbeslissing

Het Havenbedrijf Rotterdam verhuurt 20 hectare haventerrein aan SIF Group op de Maasvlakte. Ook krijgt de monopileproducent 200 meter extra deepsea-kade tot zijn beschikking.

Het nieuw verworven terrein grenst aan de huidige locatie van SIF op de Maasvlakte. Het bedrijf gaat op het extra terrein ‘de logistieke afhandeling’ verrichten van 94 monopiles voor het offshore windpark Borssele 1 + 2. Het doet dit onder de noemer ‘marshalling’, het hijsen en transporteren van windturbinefundaties. Dit doet SIF in opdracht van Deme Offshore.

Structurele vraag

Volgens Fred van Beers, ceo van SIF, past de uitbreiding naadloos in de strategie die het bedrijf erop nahoudt. “De additionele huurovereenkomst is een bewijs van de sterke band die tussen het Havenbedrijf Rotterdam en SIF bestaat. Wij voorzien een structurele vraag naar onze diensten en zijn trots dat wij door Deme Offshore zijn geselecteerd voor onze marshalling services.”

20 hectare

“We zijn trots op het succes van de SIF Group in onze haven”, verklaart ceo Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam. “Sinds de komst in 2015 heeft Rotterdam zijn positie weten te versterken in de offshore windsector. Met deze uitbreiding kan een toonaangevende speler in de markt zich verder ontwikkelen. Het bevestigt ons beleid om de offshore windindustrie als belangrijke groeimarkt te stimuleren en daarvoor onze expertise, ruimte en ontwikkelkracht aan te wenden.”

Zie ook: GE en SIF bouwen krachtige windturbine