Shell verlengt samenwerking met ingenieursbureau

Ingenieursbureau

KH Engineering en Shell hebben een nieuw, meerjarig raamcontract gesloten. Het ingenieursbureau gaat voor Shell in Pernis en Moerdijk multidisciplinaire projecten en engineering services uitvoeren.

De hernieuwde overeenkomst is 17 februari gesloten. “We zien het nieuwe contract als een bevestiging en voortzetting van de succesvolle samenwerking die al jaren loopt”, aldus KH Engineering op zijn LinkedIn-account.

Ingenieursbureau

Bij Shell Pernis is KH Engineering al geruime tijd betrokken bij een aantal projecten. “KH Engineering neemt veelal de engineering en procurement voor zijn rekening, en Shell doet zelf de initiële scope-definitie, constructie en commissioning. KH Engineering zit dus qua volgorde in het middenstuk van onze projecten”, verklaart Coert Abrahamse, team lead capital projects bij Shell Pernis, in het huismagazine van het ingenieursbureau.

Inniger

De relatie tussen de oliemaatschappij en KH Engineering werd inniger toen tien jaar geleden enkele besturingssystemen in een aantal fabrieken moesten worden vervangen. “Op dit moment maken we ook bij andersoortige projecten gebruik van de diensten van KH Engineering”, zegt Abrahamse. “Zo werken ze ook voor ons op de locatie Europoort, waar we de ruwe olie innemen ten behoeve van verdere verwerking op de locatie Pernis.”

Instrumentatie vervangen

Het grootste project dat Shell en KH Engineering op dit moment uitvoeren, vindt ‘buiten de poort’ plaats. Abrahamse: “Dan gaat het om een herinstrumentatieproject voor het leidingnetwerk van Shell pipelines. Daar wordt de instrumentatie vervangen waarmee gegevens worden verzameld over onder andere druk, temperatuur en flow.” 

Kritische opmerking

Vanzelfsprekend is Abrahamse lovend over de samenwerking, in de eigen uitgave van KH Engineering. Toch is er in het stuk ook ruimte voor een kritische opmerking: “Ik zou graag willen weten hoe we dingen slimmer en goedkoper kunnen doen. Op dat punt mag KH Engineering nog wat kritischer met ons meedenken.”

Zie ook: Shell Pernis maakt zich op voor grote onderhoudsstop