Shell verlengt contract met industrieel reiniger 

industrieel reiniger

Shell heeft opnieuw voor Altena Group gekozen, voor het chemisch reinigen en decontamineren van de installaties in Pernis in Moerdijk. Het nieuwe contract met de industrieel reiniger heeft een looptijd van zeven jaar.

Verschillende partijen waren door Shell uitgenodigd om op het dienstenpakket te bieden. De keuze viel op Altena Group, op basis van diens snelle responstijd, kennis en tarieven.

Minder afval

Beide partijen tekenden 29 november jl. een nieuwe overeenkomst. Het doel is, zo meldt Altena, om ‘veilig en effectief te reinigen om zo kortere doorlooptijden te realiseren en minder afval te produceren’. 

Monitoren

Voordat een onderhoudsstop plaatsvindt, is het belangrijk dat er geen gevaarlijke stoffen meer installaties bevinden voordat deze voor inspectie en onderhoud worden geopend. Hiervoor heeft Altena een naar eigen zeggen unieke dienst om het decontamineren te monitoren. Hierdoor zijn de doorlooptijden verkort en gaat er zo min mogelijk productietijd verloren.

Industrieel reiniger

Shell en Altena zijn geen onbekenden van elkaar. Beide werken al 25 jaar samen. Het nieuwe contract geeft dankzij de looptijd van zeven jaar ruimte om in innovaties te investeren, waar zowel Shell als Altena op de lange termijn baat bij hebben.

Zie ook: Groot onderhoud Shell Pernis in volle gang