Vergunningen

Bij de raffinaderij van Shell Pernis gaat op 4 mei a.s. een grote onderhoudsstop van start. De voorbereidingen hierop zijn al enige tijd terug begonnen.

Medewerkers zijn op het terrein van de raffinaderij bezig met het bouwen van steigers en het verwijderen van isolatiemateriaal. Turnaround event manager Jan Willem van Bure van Shell verklaart in een video van het bedrijf dat de voorbereidingen op de onderhoudsstop een jaar geleden zijn aangevangen. 

Grote onderdelen

De stop begint op 4 mei. “Dan gaat eerst de fabriek uit bedrijf”, aldus Van Bure. “Tijdens deze stop zullen wij een grote hoeveelheid vaten, torens, warmtewisselaars gaan inspecteren en reinigen, zodat we er weer voor een periode van drie tot zes jaar tegen kunnen. In deze stop zullen wij ook een aantal projecten gaan uitvoeren en grote onderdelen, zoals een toren en wat warmtewisselaars vervangen.”

Onderhoudsstop

Bij de raffinaderij wordt tijdens de stop een grotere, nieuwe kolom geplaatst. Henk Zorge, turnaround block leader bij Shell, licht toe: “Wij gaan een strippenkolom van 32 meter installeren in een van de fabrieken van Shell. Hij is net wat groter dan die er nu staat. Het betekent voor ons een flinke klus om die op zijn plek te krijgen.” (Foto: Twitter)

Zie ook: Afvalscheiding Shell Pernis levert geld op voor Kika