warmtenet

De raffinaderij van Shell Pernis is er klaar voor om restwarmte te leveren aan het warmtenet. Dit moment werd deze week feestelijk ingeluid in Katendrecht.

16.000 Rotterdamse huishoudens, onder meer in de wijk Katendrecht, kunnen zich straks warmen aan restwarmte die afkomstig is van Shell Pernis. De raffinaderij is de eerste in het Rotterdamse havengebied die restwarmte levert. Per jaar levert deze overgang van aardgas naar restwarmte een CO2-reductie van 35.000 ton op.

Aansluiting warmtenet

Shell heeft installaties in de raffinaderij gebouwd die het mogelijk maken restwarmte uit de raffinaderij af te voeren. Het Havenbedrijf Rotterdam is verantwoordelijk voor het transport van de warmte via de warmteleiding van Shell Pernis naar het bestaande warmtenet. Het Wamtebedrijf Rotterdam op zijn beurt verzorgt de aansluiting op het bestaande warmtenet, het beheer, de operatie, het onderhoud en levert aan lokale warmtedistributeurs.

Samenwerking

“Continue verbetering van de energie-efficiëntie is belangrijk voor onze raffinaderij in Pernis en Shell in Nederland”, zegt Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland. “Door restwarmte te leveren aan huishoudens in de regio zetten we een volgende stap in het reduceren van CO2-emissies. We willen steeds schonere energieproducten produceren voor thuis, onderweg en op het werk. Dit doen we niet alleen. Bij dit soort ontwikkelingen is samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid de sleutel tot succes.” (Foto: Shell)

Zie ook: Geloof in restwarmte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in