Shell bouwt campus voor energie-onderzoek

campus

Shell steekt tweehonderd miljoen dollar in de bouw van een campus in haar hoofdkantoor in Den Haag. Hier zal onderzoek naar nieuwe energietoepassingen worden gedaan.

‘New Energies’ is de naam van de bedrijfstak waarin Shell onderzoek doet naar nieuwe commerciële modellen, gericht op de energietransitie. Er werken nu vijfhonderd mensen en Shell verwacht dat dit aantal binnen vijf jaar zal stijgen tot zevenhonderd mensen. De oliemaatschappij verwacht jaarlijks gemiddeld een tot twee miljard dollar te investeren in New Energies, waarvan de coördinatie vanuit Nederland blijft plaatsvinden.

Zevenhonderd banen

“Shell New Energies groeit snel”, zegt Maarten Wetselaar, integrated gas & new energies director. “We voorzien dan ook een groei van het aantal hoogwaardige banen binnen dit onderdeel. Alleen al in Nederland zijn er bij New Energies de afgelopen twee jaar honderdvijftig banen bijgekomen via acquisities en organische groei. We verwachten dat het aantal banen in New Energies in Nederland de komende vijf jaar groeit naar vijfhonderd tot zevenhonderd banen. En we voorzien verdere groei in de periode daarna, afhankelijk van de kansen in deze markt in binnen- en buitenland.”

Campus

In haar hoofdkantoor in Den Haag investeert Shell tweehonderd miljoen dollar voor de bouw van een ‘moderne campus’. Hier zal New Energies worden gehuisvest. Volgens president-directeur Marjan van Loon van Shell Nederland richt New Energies zich op een breed scala aan technologieën, al moeten deze wel de belangen in koolstofarme activiteiten doen verminderen. “Van het vergroten van onze windactiviteiten in de Noordzee, waar we een oprichtersbelang hebben in Borssele III/IV, tot verdere investeringen in waterstofoplossingen. Ook werken we aan een zonnepark in Moerdijk en aan verschillende oplossingen op het gebied van elektrische mobiliteit. Denk aan laadoplossingen, waarbij we onder meer voortbouwen op de overname van NewMotion in Nederland en de uitrol van ons snellaadpuntennetwerk onder de naam Shell Recharge.”

Zie ook: Geloof in restwarmte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in