overslagkraan

BSR Van Uden Stevedoring heeft een drijvende overslagkraan uitgerust met een uitlaatgasreductiesysteem. Dit vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen met tachtig procent.

Voor BSR Van Uden zijn de drijvende overslagkranen belangrijk om flexibel te kunnen opereren. Ze kunnen worden ingezet op plaatsen of bij situaties waarbij het niet mogelijk is de elektrisch aangedreven walkranen in te zetten. De drijvende overslagkranen maken gebruik van dieselmotoren, met de bijbehorende uitstoot van schadelijke stoffen.

Overslagkraan

Om hieraan een eind te maken heeft BSR Van Uden de Rotterdamse emissiespecialist Emficon ingeschakeld. Dit bedrijf heeft een uitlaatsysteem ontwikkeld dat de uitstoot van schadelijke stoffen door de drijvende overslagkraan met tachtig procent reduceert. Het effect van de maatregel is direct zichtbaar, meldt BSR Van Uden. De zwarte rook is zo goed als verdwenen en een dieselgeur valt niet meer te ruiken. “Je kunt zien dat het werkt; er komt geen zwarte rook meer uit de pijp”, aldus een medewerker van BSR Van Uden.

Op- en overslag

BSR Van Uden Stevedoring verzorgt de opslag en overslag van stukgoederen, bulklading en breakbulk, voor rederijen, cargadoors, expediteurs en ladingeigenaren in de Rotterdamse haven.

Zie ook: Verminderd risico met nieuw bunkerprotocol

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in