SAM Safety is nu Bolster Safety

SAM Safety

Het in 2015 opgerichte SAM Safety heet nu Bolster Safety. De doelstelling van het platform blijft hetzelfde: het veilig houden van de werkvloer.

SAM – wat staat voor ‘Safety at Mainport’ – is drie jaar geleden opgericht door TNO, iTanks en Malmberg. Aanvankelijk was het alleen een digitaal leermiddel, met meer dan honderdvijftig modules en verschillende games. Met behulp van korte, tien minuten durende veiligheidstrainingen kunnen medewerkers op het gebied van veiligheidsrisico’s worden getraind.

SAM Safety

“Het is een gemiste kans dat veiligheidsinstructies in de industrie op veel plekken nog steeds op een klassieke manier worden overgebracht, en met ouderwetse middelen”, aldus Bolster Safety in een persverklaring. “Zo zit men tijdens veel toolboxsessies lekker warm in de keet en luistert men passief naar een verhaal over veiligheidsrisico’s. De nadruk ligt op informeren en niet zozeer op leren. De vraag is of deze informatie écht blijft hangen. Dat kan beter!”

Onboarding

Inmiddels zijn de activiteiten van Bolster Safety uitgebreid, meldt het bedrijf. Het is actief in veiligheidsscreening bij poorttoegangen en zijn systemen worden gebruikt voor onboarding bij onder meer onderhoudsstops.

Zie ook: Veiligheidsprestaties BRZO-bedrijven in opgaande lijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in