deepsea-container

Bij Rotterdam World Gateway (RWG) is deze maand de mijlpaal bereikt van de 2,5 miljoenste overgeslagen deepsea-container. De containerterminal is in september 2015 geopend.

De 2,5 miljoenste container was er een van rederij ONE, en werd gelost van het schip de Yang Ming Witness. “Als organisatie zijn wij trots op het behalen van deze nieuwe mijlpaal in de nog korte historie van RWG”, verklaart ceo Ronald Lugthart. “Een teamprestatie van alle mensen die bij RWG werken en mede mogelijk door het vertrouwen van al onze klanten en stakeholders in RWG.”

Deepsea-container

De terminal van RWG draait inmiddels op zo’n 90 procent van haar capaciteit. Volgens RWG is het de meest geautomatiseerde en innovatieve containerterminal ter wereld. Het bedrijf zegt samen met klanten en stakeholders zijn dienstverlening te blijven doorontwikkelen op het gebied van op- en overslag en afhandeling van alle modaliteiten. Het richt zich daarbij op het ontwikkelen van achterlandconcepten, het aansluiten op de Container Exchange Route en de implementatie van Nextlogic.

Zie ook: Start blockchainproef voor containertransport