Rotterdamse medewerkers aan de slag op landgoed

Dit najaar hebben zo’n vijftig werknemers van APM Terminals, Europe Container Terminals, Rotterdam World Gateway en Havenbedrijf Rotterdam hun handen uit de mouwen gestoken op landgoed Mildenburg in Oostvoorne. Doel van deze actie was om, onder begeleiding van stichting Het Zuid-Hollands Landschap, de dichtgegroeide duinvallei weer toegankelijk te maken.

landgoed

De actie op landgoed Mildenburg vond plaats in het kader van Go Green 2016. Dit is een wereldwijde campagne van een aantal containerterminaloperators en havenautoriteiten met als doel meer bewustwording en verbetering van milieu en leefomgeving te creëren. Dit wordt gerealiseerd door vrijwilligersactiviteiten zoals op landgoed Mildenburg. In Rotterdam is dit een samenwerking tussen eerder genoemde bedrijven. Na een succesvolle eerste editie in 2015 is er besloten om van Go Green een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Het landgoed Mildenburg van dertig hectare bij Oostvoorne is in de loop van de achtiende eeuw ontwikkeld door de familie Van Leyden-Van Leeuwen. Het was een prachtige barokke tuin met grote rechte lanen, een doolhof, een theekoepel en beelden. Doordat het landgoed echter veel onderhoud nodig had zijn intussen de meeste delen van de barokke tuin verdwenen. Door het harde werk van de vrijwilligers is de duinvallei weer toegankelijk en kunnen flora en fauna weer hun gang gaan.