Rotterdamse logistieke spelers breiden uit

logistiek

Twee logistieke Rotterdamse bedrijven van naam breiden uit. Neele-Vat Logistics neemt het familiebedrijf Oostvogels in Breda over en Broekman Logistics verwerft het Belgische VLS-Group.

Voor Broekman is het de grootste overname in de ongeveer zestig jaar dat het bestaat. VLS-Group is thuis in de opslag en logistiek van fijnchemicaliën. Ceo Raymond Riemen van Broekman vertelt in het Financieele Dagblad dat Broekman zich de laatste jaren steeds meer toelegt op de dienstverlening aan grote chemische bedrijven.

Fijnchemie

“De Antwerpse haven is in de productie van fijnchemie groter dan Rotterdam. We kunnen hierdoor ons klantenbestand uitbreiden en bestaande klanten beter van dienst zijn.” Bijkomend voordeel is dat VLS gespecialiseerd is in het overbrengen van vloeibare chemicaliën van tankcontainers naar kleinere verpakkingen in vaten. “Dat hadden wij nog niet”, zegt Riemen in de krant.

Eigen naam

Neele-Vat maakt bekend Oostvogels te hebben overgenomen. Hiermee versterkt het bedrijf zijn positie in de distributie, opslag en verpakkingen in de food-, feed- en chemische industrie. Oostvogels zal onder zijn eigen naam in de Neele-Vat Groep blijven opereren.

Logistieke markt

Volgens algemeen-directeur Cuno Vat van Neele-Vat vullen de activiteiten van beide bedrijven elkaar goed aan. “Wij kunnen onze klanten nu een nog bredere service bieden. We voegen in een krappe markt capaciteit toe voor distributie, warehousing en silo-opslag. Verder halen we kennis binnen over activiteiten als afvullen en verpakken. Zodat onze klanten nog meer toegevoegde waarde kunnen verwachten.”

Zie ook: Google helpt medewerkers in transport en logistiek