Rotterdamse havenprijzen uitgereikt

In de Lloydzaal van de STC-Group zijn gisteravond weer de nodige prijzen en titels uitgereikt bij het Rotterdamse Havenevenement. Renee Naaktgeboren werd verkozen tot Jong Haventalent.

Naaktgeboren treedt hiermee in de voetsporen van – onder meer – Europoort Kringen-columnist Onno de Jong. De MCR-prijs voor de meest talentvolle mbo’er ging dit jaar naar Rowan Vendelbosch, mbo-student Machinist Railvervoer aan het Scheepvaart en Transport College. Michel Koot van Rhenus Logistics mag zich Havenwerker van het Jaar noemen en de SmartPort Scriptieprijs ging naar Daphne van Hal van de Erasmus Universiteit. Zij schreef een scriptie met als titel ‘The Pursuit of Automation: An Evaluation of the Effects of Automatically Stacked Roll Containers on their Utilisation and Replenishment Times of Grocery Retail Stores’. Het Beste Havenidee is de ‘Customisable Hydrophonic Rescue and Recovery Badge’ geworden. Dit is een idee van hbo-studenten Industrieel Product Ontwerpen Peter Kraak, Mats Fuchs en Mario den Otter.

Het Rotterdams Havenevenement wordt door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en de STC-Group gehouden, in samenwerking met Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise.