Picnic

Online supermarktketen Picnic gaat een distributiecentrum in de Rotterdamse haven betrekken. Zij heeft hiervoor een overeenkomst met Prologis afgesloten, aanbieder van logistiek vastgoed.

Picnic gaat het distributiecentrum ‘Prologis Eemhaven DC4’ huren, dat een vloeroppervlak heeft van ongeveer 16.000 vierkante meter. De supermarkt gaat van daaruit haar artikelen landelijk distribueren. “We hebben voor Nederland sterke groeiambities”, verklaart Michiel Muller, mede-oprichter van de supermarktformule. “Om die te ondersteunen moeten we ons distributienetwerk sneller opschalen dan verwacht. Pologis is een deskundige partij die in staat bleek de hoogwaardige faciliteiten te leveren die wij nodig hebben.”

Multimodaal

Het nieuwe distributiecentrum van het supermarktbedrijf ligt aan de A15 en A4 naast de containerterminals van ECT en Uniport. Ook is Rail Service Center Rotterdam er niet ver van verwijderd, net als Rotterdam The Hague Airport.

Picnic

Prologis beschikt op Prologis Eemhaven Park over tien logistieke bedrijfsgebouwen. Martijn van den Heuvel, director leasing officer Prologis Benelux, ziet een sterke vraag naar ‘hoogwaardig logistiek vastgoed’ in de Benelux. “Snel groeiende e-commerceklanten als Picnic rekenen op ons om die groei flexibel te faciliteren. We zijn trots op de nieuwe overeenkomst met Picnic, dat voor ons een nieuwe klant is. De overeenkomst onderstreept onze sterke positie als specialist in e-commerce-gerelateerde distributieruimte.”

Het in Rotterdam gevestigde De Mik Bedrijfshuisvesting adviseerde de online supermarkt hierbij. Cushman & Wakefield stond Prologis bij.

Zie ook: Google helpt medewerkers in de transport en logistiek