schoonmaakrobot

Fleet Cleaner kan zijn schoonmaakrobot voor de huid van zeeschepen sneller in het buitenland op de markt brengen. Dit dankzij het belang dat Rotterdam Port Fund in het bedrijf neemt.

Het in Delft gevestigde bedrijf heeft een robot ontwikkeld, die zich met met behulp van magneten aan de scheepshuid van zeeschepen hecht. Aangegroeide algen en ander vuil worden door de robot met behulp van hogedruk waterstralen verwijderd, opgezogen en verzameld. Nadien wordt het vuil milieuvriendelijk verwerkt. Dit schoonmaken vindt tegelijkertijd met het laden en lossen in de haven plaats. Hierdoor is er geen tijdverlies. Dankzij een ‘schone’ scheepshuid ondervinden schepen minder weerstand tijdens het varen. Hierdoor is er minder brandstof nodig, wat een positief effect op emissies heeft.

Schoonmaakrobot

Vorig jaar sleepte Fleet Cleaner de Maritime Innovation Award in de wacht voor zijn robot. En nu laat investeerder Rotterdam Port Fund haar oog op het bedrijf vallen, dat past in het investeringsprofiel. “Fleet Cleaner draagt bij aan de vermindering van brandstofgebruik van de scheepvaart. De techniek die wordt gebruikt heeft zichzelf bewezen en is klaar voor verdere internationale uitrol”, zegt Frans van der Harst van het investeringsfonds. Directeur Alex Noordstrand van Fleet Cleaner laat weten blij te zijn met de investeerder. “Wij zijn nu in staat om wereldwijd onze reinigingsdienst uit te rollen en eveneens de capaciteit in onze thuishaven Rotterdam uit te breiden, zodat wij nog beter onze bestaande klanten kunnen bedienen.”

Zie ook: Deelname Rotterdam Port Fund in robotproducent