Rolande

Het Rotterdam Port Fund en NIBC Bank nemen gezamenlijk een meerderheidsbelang in Rolande, exploitant van LNG-tankstations en producent van bio-LNG. Rolande denkt hierdoor zijn groeiplannen sneller te kunnen verwezenlijken.

Rolande is in 2005 opgericht. Het bedrijf ontwikkelt en exploiteert LNG-tankstations en produceert bio-LNG. Op dit moment bestaat het netwerk uit dertien tankstations. De huidige grootaandeelhouder van Rolande is IVECO, dat na het toetreden van het Rotterdam Port Fund en NIBC Bank ‘een significant belang’ zal behouden. Naar verwachting zal de investering van de twee nieuwe aandeelhouders nog in de eerste helft van dit jaar zijn afgerond.

Versneld uitbreiden

“Nu LNG een steeds belangrijkere positie krijgt op de markt, is schaalgrootte en uitbreiding naar andere landen in onze visie essentieel. Met de komst van het Rotterdam Port Fund en NIBC worden de geplande uitbreidingen versneld mogelijk gemaakt”, zegt Fred Schouten, directeur van IVECO. Volgens Bastiaan van der Knaap, managing director van Rotterdam Port Fund, is het gebruik van LNG in de transportsector ‘een rendabel en direct inzetbaar alternatief voor diesel’. Hij zegt ook: “Het doorontwikkelen naar een groter gebruik van bio-LNG leidt tot nog meer voordelen op het gebied van uitstoot. Wij willen Rolande graag bijstaan om dit te realiseren.”

Rolande

Ceo Jolon van der Schuit van Rolande noemt de uitrol van het tankstationnetwerk in Europa en het op de markt brengen van LNG als belangrijkste doelen. “Samen met het Rotterdam Port Fund en NIBC kunnen wij onze ambitieuze groeiplannen waarmaken.”

Zie ook: Deelname Rotterdam Port Fund in robotproducent