Rotterdam Offshore Wind Coalition

De in de Rotterdam Offshore Wind Coalition verenigde partijen zetten hun samenwerking voort. Dit hebben zij afgesproken op het Nationaal Windenergie Event in de Kuip.

Het samenwerkingsverband is in 2016 opgericht. De hierbij aangesloten bedrijven werken samen op het gebied van marketing, branding, opleidingen, trainingen, beleid, lobby, acquisitie en innovatie. Naar eigen zeggen is het ‘het meest toonaangevende offshore windcluster in Europa’.

Krachtig positioneren

De afgelopen drie jaar heeft de Rotterdamse offshore windcoalitie zich ingezet voor innovaties, lobbywerkzaamheden op het gebied van de energietransitie, kennisdeling en het versterken van de arbeidsmarkt. De komende tijd zal zij zich beijveren om het cluster ‘krachtig te positioneren’. In het havengebied is er de mogelijkheid offshore technieken te testen en demonstreren. Ook kunnen offshore windparken vanuit de haven worden gebouwd en onderhouden. ‘Alles is aanwezig om de positie van Rotterdam verder uit te bouwen’, aldus de coalitie in een persbericht.

Rotterdam Offshore Wind Coalition

Het samenwerkingsverband telt de volgende leden: Van Oord, Boskalis, Mammoet, SIF Group, Ampelmann, RelyOn Nutec, Huisman, STC-Group, STC-KNRM, GE, Damen, Eneco, Marsh, Peterson, Rabobank, Jules Dock, Visser & Smit Hanab, Tennet, Seaway 7, Havenbedrijf Rotterdam, gemeente Rotterdam en Rotterdam Partners. (Foto: Twitter)

Zie ook: Havenbedrijf Rotterdam breidt Maasvlakte 2 uit voor offshore activiteiten