Safety&Health@Work

De vakbeurs Safety&Health@Work gaat niet door. Het evenement zou op 30 september en 1 oktober plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. Een nieuwe datum is niet bekendgemaakt. 

Het besluit is maandagavond 28 september naar buiten gebracht. Rotterdam Ahoy zegt ‘met pijn in het hart’ tot de beslissing te zijn gekomen. Als reden noemt de organisatie de nieuwe maatregelen die eerder diezelfde avond door de overheid bekend zijn gemaakt, en de overleggen die het met stakeholders heeft gevoerd.

Ontheffing

Voor een evenement als dit in Ahoy had vanuit de veiligheidsregio mogelijk ontheffing kunnen worden verleend. Toch vond de organisatie het niet verantwoord de beurs door te laten gaan. Dit omdat reizen wordt afgeraden en er meer de nadruk wordt gelegd op thuiswerken.

Safety&Health@Work

“Het is ontzettend teleurstellend dat we aan de vooravond van onze eerste eigen vakbeurs in deze coronaperiode dit besluit moeten nemen”, zegt Saskia Vernooij, manager business to business bij Rotterdam Ahoy. “De vakbeurs Safety&Health@Work gaat over veiligheid op de werkvloer en wij zijn ervan overtuigd dat deze vakbeurs op een verantwoorde manier georganiseerd had kunnen worden. Echter, na de laatste berichtgeving van de overheid zijn we genoodzaakt om deze pittige beslissing te nemen. We bedanken onze partners en exposanten voor hun geplande deelname en vertrouwen.”

Zie ook: Zorgen bij Deltalinqs om aanpak meeuwen