Meest gastvrije bedrijf

Rio Tinto Minerals Rotterdam is verkozen tot meest gastvrije bedrijf in de haven. Het stelt zich het beste open voor jongeren en biedt hen voorlichting en bedrijfsexcursies.

EIC Mainport Rotterdam reikt jaarlijks de Open Poort Prijs uit aan een van de zestig bedrijven in de Rotterdamse haven die jongeren ontvangt en ze daardoor mogelijk interesseert voor een carrière in de haven. Er waren drie bedrijven genomineerd voor de prijs: naast het winnende Rio Tinto Minerals waren dit Euro Tank Terminals (ETT) en P&O Ferries.

Meest gastvrije bedrijf

Tijdens de uitreiking van de Open Poort Prijs op 3 december bij het EIC konden de aanwezigen stemmen op een van de drie genomineerden. Met 45 procent van de stemmen kwam Rio Tinto Minerals als winnaar uit de bus. Het bedrijf ontvangt drie keer per maand excursiegroepen van het EIC. De jongeren zien hoe het er aan toegaat bij de op- en overslag van boreaten, een grondstof die wordt gebruikt voor schoonmaakmiddelen, gewas- en houtbescherming.

Volgens het EIC kunnen bedrijven in de haven ‘als geen ander’ jongeren informeren over de praktijk van het werken in de haven. Zo krijgen zij een beeld van beroepen en de mogelijkheden om er te werken.

Zie ook: EIC bespreekt toekomst op symposium