Energiestromen

“Wij zien op dit moment geen effect van de coronacrisis op de aantallen schepen die binnenkomen en vrachtwagens die komen laden”, zegt managing director Wim Groenendijk van Gate Terminal. Sterker nog, de eerste vier maanden van dit jaar was er een recorddrukte op de terminal.

“Wij hebben op maximale capaciteit gedraaid, zowel met de aantallen schepen en vrachtwagens die langskwamen als het gas dat wij het pijpleidingnetwerk hebben ingestuurd. Wij hebben dit jaar allerlei nieuwe records gevestigd ten opzichte van 2019. Dat terwijl wij vorig jaar ook al records braken. Het is gewoon erg druk geweest.”

Recorddrukte

Of deze recorddrukte gaat aanhouden, weet Groenendijk niet. “Dat zullen we moeten zien. Wel heeft de coronacrisis natuurlijk invloed op de manier waarop wij werken. Wij luisteren goed naar de adviezen van de overheid. Waar mogelijk werken wij thuis. We hebben bij de terminal geen ernstig zieke collega’s gehad. Tot dusver zijn we gelukkig de dans ontsprongen, maar we blijven goed opletten.”

Lees in de juni-editie van Europoort Kringen het interview met Groenendijk over zijn nevenfunctie, het voorzitterschap van het DeltaPORT Donatiefonds dat dit jaar vijftig jaar bestaat.

Zie ook: Goede zaken Gate Terminal dankzij lage LNG-prijs