RDM Rotterdam vindt nieuwe partner

RDM Rotterdam heeft in het Techniek College Rotterdam een nieuwe partner gevonden. Hiermee verbindt nu ook het mbo-onderwijs zich aan het innovatiecentrum.

Eind januari zetten vertegenwoordigers van het Havenbedrijf Rotterdam, de Hogeschool Rotterdam en het Techniek College Rotterdam hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst voor de verdere ontwikkeling van RDM Rotterdam. Jeroen Steens, hoofd Port Development Havenbedrijf Rotterdam, Angelien Sanderman, lid College van Bestuur Hogeschool Rotterdam, en René Louwerse, lid College van Bestuur Techniek College Rotterdam, verrichtten hiervoor de officiële handeling.

Cruciaal

Het Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van het Albeda College en Zadkine. Het biedt techniekberoepsonderwijs op mbo-niveau, en is met zo’n 7.500 leerlingen een van de grootste aanbieders van Nederland op dit gebied. Het Techniek College Rotterdam is aanbieder van ongeveer honderdvijftig mbo-opleidingen en kwalificatiemogelijkheden. Het Havenbedrijf Rotterdam en de Hogeschool Rotterdam werken al langer mee aan de ontwikkeling van RDM Campus. Nu sluit ook het mbo-onderwijs aan, ziet programmamanager Jouke Goslinga van RDM Rotterdam: “Voor het RDM-concept is het cruciaal dat mbo-onderwijs meedoet. Met het nieuwe partnership met Techniek College Rotterdam zullen zij actief meebouwen aan de ontwikkeling van dit gebied.”

RDM Rotterdam

De samenwerking gaat met terugwerkende kracht op 1 januari jl. in. De drie partijen spreken in de overeenkomst een drietal zaken af. Ten eerste gaan zij zich inzetten voor het aantrekken en behouden van ‘inspirerende technologie’ en vernieuwende technische bedrijven. Verder zullen leerlingen in de ateliers en labs van RDM kennis kunnen maken met vraagstukken waar bedrijven voor staan. “Hierdoor investeren wij in het benodigde technische talent voor de Rotterdamse haven”, stelt het Havenbedrijf Rotterdam in een persverklaring. Tot slot committeren de drie partijen zich aan het verder uitbouwen van RDM Rotterdam. “Met alle op RDM gevestigde partijen een programmering opzetten die de energie van het gebied en de innovatieve kant van de haven weerspiegelt”, aldus het havenbedrijf. (Foto: Roy Borghouts)

Zie ook: Exploitatiefocus remt haveninnovatie